***

A tánc az egyik legősibb művészeti ág, mellyel nagyon sok ember találkozik élete során, vagy úgy, hogy kívülállóként csodálja, vagy önmaga részese lehet. De mindkét esetben örömét leli benne! A táncművészet rendkívül összetett, hiszen a tánc során egy időben hat Ránk a zene dallama, a ritmus, a precízebbnél precízebb mozdulatok, és ezeknek a költői egybekapcsolódása. Csodálatos találkozások jönnek létre az alkotók, a közreműködők és a nézők között. Ilyenkor a lelkünk legmélyebb részeit érinti meg az előadás, katartikus élményt okozva sok embernek.

A romantikus balett módszerét a férfimesterek alkották meg, a repülés, és a tündéries lebegés illúzióját keltő lassú ugrások, és a hosszan kitartott spiccpózok létrejöttében a nők kerültek előtérbe, és a férfipartnerek, az örök nőiesség eszményének szolgálatában önként vállalták másodrendű feladatukat.

„Senki sem tudott közömbös maradni csodás lebegése láttán, de míg hódolói azt a hitet igyekeztek kelteni a közönségben, hogy ez a tehetség mindent a természetnek köszönhet, addig mi, művészek, szokatlan technikáján ámultunk el. Magával vitt bennünket a föld fölé. Sírni szerettem volna gyönyörű táncát látva. Személyében- úgy tűnt fel nekem – magát Terpszikhorét látom.” (Auguste Bournonville: Terpszikhoré a tánc múzsája a görög mitológiában) .

A tánccal való foglalkozás mind a fizikai erőnlétet mind a lelki erőnlétet erősíti és ellenállóvá teszi. Fejleszti az akaraterőt, kitartást, szépségérzetet, a kultúra (zene, tánc) iránti szeretetet, felkelti más művészeti ágak iránti érdeklődést. Megtanítja az önmagukban való hitet, fejleszti az improvizációs készséget ezzel együtt a fantáziát. Szeretnénk, ha lehetőség nyílna arra, hogy színpadon is megmutathassák gyermekeik, és minden nálunk tanuló, az évadon belül tanultakat, kedves, vidámsággal egybekötött koreográfiákkal.

Felnőttek jelentkezését is sok szeretettel várjuk, mert sosem késő elkezdeni. A foglalkozás a klasszikus balett alapjait veszi figyelembe, ami minden tánc alapjait képzi. Lehetőség nyílik még balettversenyek felkészítésére, előzetes egyeztetés során. Ha bármilyen kérdése van vagy szeretnél az Táncstúdióba jelentkezni használja a kapcsolatfelvételi űrlapot. – Kapcsolat .